Tenniskoulu Hedman - alkuun
Tervetuloa!

Hedman on vanhin ja suurin maassamme toimiva tenniskoulu. Paras ja hauskin, sanovat monet. Näiltä kotisivuilta löydät tarkempaa tietoa tenniskoulun toiminnasta, tenniksen tekniikasta, säännöistä, kentistä sekä tennikseen liittyvistä hyödyllisistä linkeistä. Voit myöskin ottaa yhteyttä ja antaa palautetta opettajillemme yhteydenottosivuillamme.

Tenniskoulu Hedman tiedottaa

TUTUSTU TENNIKSEN TEKNIIKKASIVUIHIMME


Olemme uusineet tenniksen tekniikkasivumme. Tutustu ja anna palautetta.

JUNIORIEN KESÄLEIRIT TÄYTTYVÄT VAUHDILLA


Kesän perinteiset tennisleiriviikot pojille ja tytöille kesäkuussa täyttyivät vaudilla. Tulemme järjestämään kaksi leiriviikkoa elokuun alussa ennen koulujen alkua.


TENNIS VAHVASSA KASVUSSA


Tenniksen kova suosio näkyy ruuhka-alueiden hallien käyttöasteen rajuna nousuna sekä tenniskurssien kysynnän hurjana kasvuna. Lajin suosio on nostanut TV:n katselijaluvut kansainvälisissä huippukisoissa ennätyslukemiin ja yleisömäärät kisojen katsomoissa ovat ennennäkemättömiä.

Ihmiset ovat tänä päivänä entista kiinnostuneempia oman terveytensä,fyysisen kuntonsa ja hyvänolon vaalimisesta.

Yritykset panostavat henkilökuntansa liikunta-harrastuksiin enenevässä määrin.Tutkimukset osoittavat kiistattomasti, että henkilökunnan liikuntaharrastuksiin ja hyvinvointiin satsatut eurot tulevat takaisin moninkertaisesti vähentyneiden poissaolojen ja parantuneen työvireyden ansiosta.

Tennis on noussut viime vuosina yhdeksi suosituksi liikuntamuodoksi. Monet tekijät puhuvat tenniksen puolesta; se on ympärivuotinen laji, joka tarjoaa monipuolisen rasituksen kehon kaikille lihasryhmille, sitä voivat harrastaa keskenään niin naiset, miehet kuin lapsetkin. Tennis on kansainvälinen ja sosiaalinen laji. Matkustitpa lomalle tai työasioissa mihin maailman kolkkaan tahansa niin aina löytyy kenttiä eikä pelikumppaneista ole puutetta. Tenniksen aloittamisen kynnys on matala, kunhan opettelee ensin lajin perusasiat, haasteita riittää sitten loputtomasti. Ajallisesti se ei vie liian suurta osaa päivästä ja tennis on tänä päivänä muihin liikuntamuotoihin verrattuna kohtuullisen edullista.

Liikuntaharrastusten kirjosta on vaikea löytää toista lajia, joka täyttää tenniksen tarjoamat kriteerit. Lajin harrastajien määrä maailmassa tänä päivänä,n. 40 miljoonaa, puhuu parhaiten tenniksen puolesta. Tennis on "The game of lifetime", peli koko elämän ajaksi.

TULE MUKAAN TENNIKSEEN-TEE SE JO TÄNÄÄN

Tennisuutisia
JARKKO NIEMINEN KOMPASTUI SVEITSIN KONKARIIN
Jarkko Nieminen aloitti loistavasti kauden ensimmäisessä kisassaan ruohokentillä Lonrtoossa. Perinteikkäällä Queen´s Clubilla pelattavassa Stella Artoise nimeä kantavassa kisassa, joka on arvoltaan 800.000 ¤. Niemisen ensimmäisen kierroksen vastustaja oli maskulaiselle tuttu Slovakian Carol Beck. Jarkko hallitsi ottelua ylivoimaisesta ja vei voiton luvuin 6-2,6-1. Seuraavalla kierroksella Niemisen vastustaja oli Sveitsin kookas ja kokenut olympiavoittaja Barcelonasta vuodelta 1992 Mark Rosset. Ottelutapahtumat ailahtelivat puolelta toisella molemmissa erissä. Nieminen johti kumpaakin erää selvästi 5-2 ja sitten sveitsiläinen tuli ja meni voittoon 7-5 molemmissa erissä. Kovasyöttöinen Rosset on jo uransa ehtoopuolella, mutta syöttö kulki loistavasti nopealla ruohokentällä ja yllättävästi pystyi sveisiläinen murtamaan ratkaisevilla hetkillä Niemisen syötön. Hyvän alkukauden pelannut Jarkko Nieminen voi laskea tämän tappion tilastotappioksi ja aloittaa keskittymisen Wimbledonin kisaa varten. GUILLERMO CORIA VOITTI HAMPURISSA

Argntiinan Guillermo Coria, joka voitti Jarkko Niemisen toisella kierroksella luvuin 6-3,6-4, eteni uransa ensimmäiseen Tennis Masters sarjan voittoon kaatamalla maanmiehensa Agustin Callerin finaalissa suoraan kolmessa erässä. Maailmanlistalla Quillermo Coria nousee viitoseksi ja lukeutuu vakavasti otettavaan hastajaryhmään Ranskan Avoimissa sekä espanjalaisille että muille maailmanlistan kärkinimille. Argentiina on noussut yhdeksi maailman suureksi tennismaaksi. Tennis Masters sarjan historiassa oli ensimmäisen kerran kaikki semifinalistit samasta maasta. Tällä viikolla Jarkko lataa akkuja kotimaassaan pitkän kilpailuruljanssin jälkeen ja aloittaa valmistautumisen kauden tärkeimpään massakisaan Ranskan Avoimiin, joissa Jarkko 2002 selvisi kolmannelle kierrokselle. Jarkko Nieminen tullaan sijoittamaan mitä todennäköisimmin Pariisissa ja se on tietysti merkittävä etu ajatellen viime vuotisen menestyksen puolustamista.

TUOMAS KETOLA URANSA 5. CHALLENGER-VOITTOON
Tuomas Ketola ,28, ylsi toukukuun toisella viikolla vuonna 1994 alkaneen ammattilaisuransa viidenteen haastajatason kisavoittoon. Vammalalainen Ketola kukisti Usbekistanin finaalissa Etelä-Afrikan Louis Vosloon 6-2,6-3. Ketolan kuluvan kauden pelit ovat sujuneet mallikkaasti ja Ketola pelannee uransa parhaan kauden. Toivotaan Tuopille menestystä jatkossa.

HEWITT LISTAYKKÖSEKSI OHI AGASSIN
USA:n Andre Agassi on ollut musertavan ylivoimainen tällä kaudella. Voitettuaan Australian Avoimet ja viidennen kerran ns. Bay-Arean kisan, koki Agassi Scottsdale´ssa tämän kauden ensimmäisen tappionsa Ruotsin heikosti kauden aloittanutta Thomas Enqvistia vastaan. Miamin Nasdaq-100 Open kisassa voittokulku jatkui. Tennisikoni osoitti US Clay Court Championship kisassa, että hän on varteen otettava mestariehdokas kauden toisessa GS-kisassa Ranskan Avoimissa touko-kesäkuun taitteessa. Ykköseksi sijoitettu Agassi hävisi yllätäin Roomassa ensimmäisellä kierroksella Espanjan Ferreriä vastaan 1-2 erin. Ranskan Avoimet touko- kesäkuun taitteessa on maailmanlistan ykkösen seuraava päätavoite.Jos Agassin vaimon Steffin lupaus pitää niin tämän kauden tenniksen megatapahtumaksi medioissa tulee nousemaan pariskunnan osallistuminen sekanelinpeliin Pariisissa .
VENÄJÄ KUKISTI RANSKAN DC-FINAALISSA


Venäjän nuori 20 vuotias Michael Youzhny pystyi Davis Cupin 102-vuotisen historian uskomattomimpaan suoritukseen. Hän nousi finaalin ratkaisevassa viidennessä ottelussa 0-2 erätappiosta voittoon numeroin 3-6 2-6 6-3 7-5 6-3. Temppu, jota ei kukaan ole pystynyt tekemään ennen häntä. Nuoren venäläisen suorituksen arvoa nostaa merkittävästi se, että hän teki sen ranskalaisten maaperällä, heidän valitsemallaan alustalla, massakentällä.

Sunnuntaina jatkettiin viime vuotista voittoaan puolustavan Ranskan kannalta herkullsista asetelmista 2-1 johtoasemasta.Ranskalaiset olivat voittaneet lauantaina dramaattisten vaiheiden jälkeen nelinpelin viidessä erässä oltuaan tappiolla erissä 1-2, pelit 0-2 venäläisille neljännessä erässä. Fabrice Santoro ja Nicolas Escude synnyttivät ennennäkemättömän hurmion Bercyn hallissa 15000 ranskalaisen riemuitessa yli kolme tuntia kestäneen jännitysnäytelmän lauettua kotijoukkueen eduksi. Venäläisten leirissä tunnelmat olivat maassa. Venäjä oli kolmannen kerran DC-finaalissa ja jälleen näytti voitto karkaavan vastustajille. Lisäksi tilastot kertovat viimeisen 30 vuoden ajalta, että joukkue, joka on voittanut DC-finaalin nelinpelin, on myöskin selviytynyt Davis Cup`in voittajaksi.

Kaikkiaan myytiin viikonlopun aikana 45.000 pääsylippua tähän kauan odotettuun finaaliin, joka pelattin Bercyn hallissa massakentällä. Ranskalaiset järjestivät jo lauantaina voitokkaan nelinpelin jälkeen melkoiset kekkerit hallissa ja selvästi heidän leirissään nelinpelin voittoa pidettiin ratkaisevana otteluna voittoa ajatellen. Kymmenes voitto jäi kuitenkin isäntämaan joukkueelta saavuttamatta. Venäjän joukkueen kapteeni Shamil Tarpischev pelasi todellista venäläistä rulettia asettaessaan ratkaisevaan viidenteen otteluun vasta kaksikymppisen Moskovasta kotoisin olevan Michel Youzhnyn, joka menestyi erinomaisesti juniorina samaan aikaan Jarkko Niemisen kanssa. Youzhny hävisi 1999 Ranskan Avointen junnufinaalissa Tanskan Kristian Pless´ille, jonka Jarkko puolestaan voitti US Open`in finaalissa samana vuonna. Ilmeisesti Venäjän joukkueen kapteeni arvioi 25 vuoden kokemuksellaan maansa DC-joukkueen kapteenina, ettei Yevgeny Kafelnikov ole parhaimmillaan kolmantena pelipäivänä, kun takana on yhdeksän pelattua erää ja niistä kuusi oli päättynyt tappioon. Venäjän entisen presidentin, innokkaan tenniksen harrastajan, Boris Jeltsinin läsnäollessa alkoivat Bercyn hallissa sellaiset voitonjuhlat 1500 venäläisen avustuksella, ettei ole ennen nähty. Pariisissa ei virrannut kuohujuoma niinkuin oli suunniteltu ranskalaisten taholta. Se sai jäädä hallin kylmiöön sensijaan venäläinen kansallisjuoma teki kauppansa. Kausi 2002 sai ikimuistoisen päätöksen ja samalla voidaan todeta, että puheet miestenniksen alemmuudentilasta ja yksitoikkoisuudesta saivat huutia saman tien. Onnittelemme Venäjän joukkuetta.
PETE SAMPRAS ON NYT ISÄ

Kaikkien aikojen paras tennispelaaja "Pistole Pete" Sampras ja hänen vaimonsa Brigette saivat 21. marraskuuta potran pojan, jonka nimeksi tuli Christian Charles. Sampras valloitti tänä vuonna uransa 14. Grand Slam voittonsa US OPENissa. Vuonna 1990 voittaessaan US OPENin ensimmäisen kerran hän teki sen kaikkien aikojen nuorimpana pelaajana. Tänä vuonna viides US OPEN mestaruus tuli vanhimpana pelaajana 30: een vuoteen. Samprasin meriittilistalla on 7 voittoa Wimbledonin maineikkailla ruohokentillä, kaksi Autralian Avoimissa ja nyt viisi US OPENin mestaruutta.Tenniskoulu Hedman onnittelee iloisesta perhetapatumasta.


LLEYTON HEWITT PÄÄTTI KAUDEN YKKÖSENÄ

Australian 21-vuotias Lleyton Hewitt nousi toisena vuonna peräkkäin kauden päätteeksi listaykköseksi. Andre Agassi oli hänen pahin ja ainoa uhkaajansa, mutta usalainen hävisi molemmat Round Robin-ottelunsa Changhain Tennis Masters Cupissa ja jäi lopullisesti Hewitt`in taakse kakkoseksi. Australialainen voitti Tennis Master Cup-kisan finaalissa tiukassa viiden erän ottelussa Espanjan Juan-Carlos Ferreron luvuin 7-5,7-5,2-6,2-6,6-4.Voitto oli Hewitt`in toinen perättäinen kauden päätös kisassa. Tulisieluinen Hewitt näytti taas kerran ylivertaisen taistelutahtonsa ja henkisen kovuutensa tärkeissä pisteissä. Miesten Tennis Masters Cup-kisa osoitti, että tänä päivänä kärki on tasainen ja selvä sukupolvenvaihdos on käynnissä. Sampras, Agassi, Kraijcek, Ivanisevic, Rafter, Kuerten, Rios tullevat syrjäytetyksi useiden nuorten pelaajien taholta jo ensi kaudella. Etelä-Amerikka tuottaa taitavia ja nälkäisiä nuoria pelaajia tukuttain. Argentiina, Brasilia ja Chile ovat kovia tennismaita tulevaisuudessa. Naisten valtikka pysynee USA:ssa vielä vuosia, mutta Itä-Euroopasta on tulossa varteenotettava uhka läntisen pallonpuoliskon pelaajille. Euoopassa vahvoja tennismaita ovat Ranska, Espanja, Venäjä ja myöskin Belgia.Kausi 2003 alkaa jo tämän vuoden puolella 30.12 Adelaiden, Chennain ja Qatarin ATP-kisoilla. Eurosport lähettää tennistä 20:stä ATP kisasta, 25:stä WTA-kisasta ja lisäksi kolmesta Grand Slam-kisasta, Australian Avoimista, Ranskan Avoimista sekä US Openista. Kausi päättyy marraskuun toisella viikolla Tennis Masters Cup-kisaan Houstonissa, Texasissa. Tavataan tenniksen merkeissä!

Uutiset ja listat päivitetty: 11.06.2003
Maailman ATP miehet
Champions Race2003
01 Juan Carlos Ferrero
02 Andre Agassi
03 Gillermo Coria
04 Carlos Moya
05 Rainer Schuttler
06 Roger Federer
07 Andy Roddick
08 Felix Mantilla
08 Martin Verkerk
10 Gustavo Kuerten
21 JARKKO NIEMINEN

Maailman WTA naiset
01 Serena Williams
02 Kim Clijsters
03 Justin Henin-Har.
04 Venus Williams
05 Lindsey Davenport
06 Amelie Mauresmo
07 Chanda Rubin
08 Jennifer Capriati
09 Daniela Hantuchova
10 Anastasia Myskin
Paras Suomal.Emma Laine 933

ATP/Suomalaiset
Entry System
030 Jarkko Nieminen
178 Tuomas Ketola
334 Timo Nieminen
515 Kim Tiilikainen
594 Janne Ojala

WTA/Suomalaiset
SUOMEN KAIKKIEN AIKOJEN MIESTEN TOP-5
30.Jarkko Nieminen 9.6.2003
48.Veli Paloheimo 1.10.1990
57.Aki Rahunen 25.6.1990
88.Olli Rahnasto 13.2.1989
92.Leo Palin 17.5.1982